Plan ishrane

Plan ishrane je individualni program koji izrađuje specijalista strukovni nutricionista-dijetetičar. Na osnovu Vaših podataka koje ste upisali u upitnik (osnovni podaci, navike u ishrani, šta volite od hrane, šta ne volite, da li volite da kuvate, koliko vremena imate za pripremu hrane, koje namirnice su pristupačne u zemlji u kojoj živite i drugo), izrađuje Vam program prilagođen Vama i Vašim navikama. Danas, kada imamo sve manje vremena, vrlo je važno da prilagodimo program ritmu života, kako bi vremenom ovo postao stil života.

U okviru plana ishrane dobijate analizu Vašeg sadašnje ishrane, odgovaram na Vaša pitanja i nedoumice o ishrani. Dobijate detaljno objašnjenje o ishrani (po grupama namirnica, kako bi Vam bilo lakše da upamtite), dobijate objašnjenje ukoliko imate neki zdravstveni problem ili je ishrana vezana za određeni period kao što su trudnoća, laktacija. Preporuka kako da organizujete Vašu ishranu, preporuke o fizičkoj aktivnosti i drugih zdravih stilova života. Uvek dam predlog za prirodni jutarnji napitak, koji može biti za jačanje imuniteta, podizanje nivoa gvožđa, smanjenja masnoća u krvi, pokretanje creva i slično u zavisnosti od problematike. Neizostavna je i ciljana suplementacija (vitamini, minerali, antioksidansi ili lekovito bilje) u slučaju zdravstvenih problema ili nutritivnih deficita.

Prepračunavam Vaš BMI (indeks telesne mase), odnos struka i kukova koji ukazuje na rizik za oboljenja, idealnu telesnu masu, bazalni metabolizam i dnevne energetske potrebe.

Kao što je već spomenuto, klijent mi popunjava upitnik u kojem detaljno opisuje svoje navike, ali i druge podatke vezane za ishranu. Dostavljate mi i nalaz poslednje krvne slike i izveštaj od lekara, ukoliko imate neko oboljenje. Na osnovu svega navedenog sastavljam jelovnik za 2 nedelje. Uz jelovnik dobijate i recepture za jela. Satnice obroka prilagođavam Vašim navikama, oko čega se dogovaramo.

Na osnovu datih podataka određujemo zajednički cilj i postavljamo više manjih ciljeva, bilo da je to put do idealne telesne mase, promene navika ili ozdravljenja. 

U zavisnosti od problema, kontrola sa menjanjem jelovnika je na 4-6 nedelja. Kontrola težine i obima je na 7 dana i ona je besplatna. Konsultacije su dostupne svaki dan u periodu od 10-20h (poruka).

Plan ishrane odnsosno jelovnik preporučuje se za više različitih stanja:

-Plan ishrane za smanjenje telesne mase 70 evra

-Plan ishrane za povećanje telesne mase 70 evra

-Plan ishrane za decu (predškolski, školski uzrast) 70 evra *dogovor sa roditeljima

-Plan ishrane za porodicu (za 2 člana porodice) 115 evra

-Plan ishrane za trudnice i dojilje 70 evra

-Plan ishrane za sportiste 75 evra

-Plan ishrane za lečenje različitih zdravstvenih stanja  (poboljšanje krvne slike, anemija, gastritis, dijabetes, povišen krvni pritisak, bubrežni problemi, kožni problemi, oboljenja štitne žlezde itd.) 75 evra

– Porodična dijetoterapija (ukoliko oba člana porodice imaju zdravstveni problem) 140 evra

– Kontrola sa menjanjem jelovnika se vrši na 4-6 nedelja, a cena kontrole zavisi za šta ste uzeli plan ishrane (65€ kontrola plana ishrane, 72€ kontrola dijetoterapije, kontrola porodičnog plana ishrane 105€, kontrola porodične dijetoterapije 120€)