Kakao prah Arriba Nacional - Just Superior

00001

Kakao prah Arriba Nacional - Just Superior 00001
KAKAO PRAH SVAKOG DANA SIGURNA PREČICA DO BOLJEG ZDRAVLJA!

Da li znate da sa samo par kašičica dnevno našeg kakao praha vaš mozak može biti rasterećeniji a raspoloženje pozitivnije, dok će vaše srce i krvni sudovi funkcionisati mnogo bolje i pravilnije… Kakao je poznat i kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, reguliše nivo šećera i holesterola; pospešuje koncentraciju; i snažan je afrodizijak i antioksidans. Probajte i sami. Pored sjajnog ukusa, bićete oduševljeni reakcijom sopstvenog organizma.

Kakao je drvo koje su gajili još drevni narodi Maje i Asteci, od čijeg ploda već hiljadama godina nastaju proizvodi koji su neizostavni u ishrani ljudi. Potiče sa plodnog zemljišta Južne Amerike i široko je poznat po svom jedinstvenom ukusu, ali i terapeutskim i nutritivnim svojstvima. Njegovo generičko ime (Thebroma) u prevodu znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je korišćen u religioznim obredima, što su ga davali ratnicima pre bitaka a imao je i primenu u različite medicinske svrhe. Kada je Kortez prvi put doneo kakao u Evropu, napisao je: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“

Arriba National je posebna sorta kakaa, koja je vremenom izdvojena i prepoznata kao najkvalitetnija u svetu. Smatra se jednom od najredjih autohtonih vrsta danas. Potiče isključivo iz Ekvadora i to tek iz ponekih oblasti ove zemlje. Izuzetnost ove sorte kakaa čini posebna cvetna aroma i voćni profili ukusa, i što je možda i važnije, najviši sadržaj flavanoida, koji kakau daju njegova lekovita svosjtva. Ovakve karakteristike Arribe se objašnjavaju njenim genetskim poreklom, ukombinovanim sa specifičnim klimatskim uslovima Ekvadora i velikom posvećenosti malih lokalnih farmera, koji svoje veštine gajenja i fermentacije kakaa neguju vekovima unazad. Proizvodjači najboljih i najskupljih čokolada na svetu isključivo koriste ovu sortu kakaa. Medjutim čistu Arriba Nacional iz Ekvadora je izuzetno teško naći. Prvi problem je što je ima jako malo a drugi veliki problem je masovna proizvodnja hibridne vrste kakaa CCN-51 u Ekvadoru, koju mešaju sa autohtonim vrstama kakaa pa i sa Arribom, smanjujući značajno kvalitet krajnjeg proizvoda.

Šta kakao čini stvarno najboljim na svetu?

Kakao nedvosmisleno ima pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje i raspoloženje, ali nije svaki kakao isti, pa samim tim ni njegov blagotvoran uticaj. Istraživajući sve o kakau, otkrili smo nekoliko važnih naučnih i praktičnih činjenica koje su presudne za kvalitet.

 • Sorta kakao zrna
 • Poreklo kakaa
 • Organski sertifikovano
 • Način obrade kakaa
 • Prvobitno je postojalo svega nekoliko sorti kakaa, ali potražnja u svetu rezultirala je stvaranjem mnogobrojnih hibridnih sorti. Hibridne sorte mogu biti organski gajene, ali iako nisu zagađene štetnim pesticidima, ne pružaju ni izbliza iste benefite kao autohtone sorte. Zbog nižeg kvaliteta i lakšeg uzgoja, hibridi su znatno jeftiniji a stoga i češći.
 • Danas je svega par sorti kakaa poznato po svom kvalitetu i one čine jako mali procenat ukupne svetske proizvodnje pa su ta zrna retka i skupa. Najtraženije i najcenjenije su Criollo poreklom iz Južne Amerike i Arriba Nacional isključivo iz Ekvadora.
 • Kako možete da znate koji kakao dobijate kad ga kupujete? Jako teško. Organizacije otkupljaju zrna od bilo koga ko ih ima, vodeći računa o organskoj sertifikaciji ali gotovo nikad o sorti. Ako kakao nabavljate iz treće ili pete ruke (što većina prodavaca kakaa radi) ne možete ni da uđete u trag da li je stvarno poreklom odakle se tvrdi da jeste a kamoli tome da li je mešavina nekoliko sorti kakaa i kojih.
 • Kako smo mi obezbedili najbolji kvalitet?

  Direktna saradnja sa proizvođačem iz Ekvadora
  Hladno procesirano i upakovano u najstrožim uslovima
  Najkraćim putem sa plantaže do police u Srbiji
 • Mi smo ponosni što smo za vas pronašli 100% čistu Arriba Nacional sortu kakaa proverenog porekla iz Ekvadora. Ali to nije sve – uložili smo puno vremena i truda kako bismo odabrali upravo najboljeg dobavljača, koji saradjuje godinama sa istim farmerima isključivo iz tri regiona ove zemlje osiguravajući time originalno poreklo svog kakao zrna – bez mešanja sa drugim sortama. Ljubav uložena u proizvodnju i obradu ovog kakaa je očigledna i mi smo je odmah prepoznali – i to možda baš zato što je osnivač kompanije žena, poreklom iz Ekvadora, kojoj kakao i čokolada predstavljaju najveću životnu strast. Ona je razvila sopstveni metod i tehnologiju fermentacije, sušenja i obrade kroz hladno procesiranje, na najnižim mogućim temperaturama, zato što u Ekvadoru ne postoji ovakva tehnologija i po našem znanju ovo je jedini hladno procesiran kakao prah poreklom iz Ekvadora. Zrna se stalno kontrolišu i okreću, pa čak ni na suncu, na kome se odvija deo procesa, ne dođe do pregrevanja. Kakao boravi izvesno vreme i u prirodnom hladu. Rezultat je kakao prah izuzetne arome i potpuno očuvanih svojstava zbog kojih ga i vredi konzumirati! Ovaj posebno proizveden hladno procesiran Arriba Nacional kakao prah ona koristi za proizvodnju sirove čokolade, koja je dobila više internacionalno priznatih nagrada za najbolje čokolade sveta. Od sada, i u Srbiji, čitav ovaj mali svet kakao ekskluzive, vama i vašem zdravlju na dohvat ruke!
 • Superior kakao prah+!

  PROVERENO NAJBOLJI.
  Superior Kakao Prah plus je 100% čist kakao prah, bez ijednog jedinog dodatka, u svom potpuno prirodnom obliku, dobijen procesima proizvodnje koji ne uključuju nikakve hemikalije, rastvarače pa čak ni zagrevanje. Upakovan je u najstrožiji uslovima i testiran u više akreditovanih laboratorija. Sve analize, naučna istraživanja i preporuke za korišćenje, možete videti na sledećem linku. Ukus koji možete očekivati od naše Arribe je kompleksan, cvetni i aromatičan, a nutritivni sastav i sadržaj flavanola verovatno veći od svih drugih organskih kakaa na tržištu. Po nama, naša 100% Arriba Nacional je najbolji kakao na svetu. Objektivno! U sve naše reference možete se uveriti na sajtu, a ukus isključivo lično.
 • Moćni benefiti pažljivo odabranog kakaa

  Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaa je ogroman broj uradjenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrdjuju zdravstvene benefe ove namirnice. Medjutim količina nutrijenata a naročito flavanola u kakau, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade. Ovo je ključno za korisnika da razume. Zbog toga konzumiranje čokolade, pa čak i crne ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte.
  Srce i krvni sudovi
  Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi. Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti.
 • Raspoloženje
  Pozitivan uticaj na raspoloženje kakaa je opšte poznat. Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakau (medjutim pri zagrevanju se njihov sadržaj značajno smanjuje) a predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i deluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje. Kakao utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom. Feniletilamini takodje igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija.
 • Opšte stanje organizma
  Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja kakaa na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju, doprinos izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima. Kakao se takodje pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola.
 • Zdravstvene izjave
  Većina naučnih istraživanja o kakau fokusirana je na flavanole, stavljajući u drugi plan činjenicu da kvalitetan kakao sadrži i značajnu količinu određenih minerala, koji nedostaju u savremenoj ishrani. Upravo zato EU je odobrila sve ispod navedene izjave kao naučno potvrđene. Zdravstvene izjave se često daju na 100g proizvoda, čak i kada je potpuno nerealno da se ta količina namirnice unese. Na deklaraciji našeg kakaa ističemo isključivo relevantne zdravstvene izjave date za dnevnu dozu kakaa (od 2 do 3 kašike) koju lako možete uneti svakodnevno.Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj Cu i Cr i izvor je K, Mg, Mn, Mo i Zn.
  • Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska.
  • Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
  • Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji.
  • Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata, kao i održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.
  • Preporučena dnevna doza kakao praha, po laboratorijskim procenama, sadrži gvožđe u iznosu od 5% do 12% propisane dnevne potrebe za gvožđem. Međutim, zakon nalaže da proizvod mora da zadovoljava minimum 15% dnevne potrebe za mineralom, da bi taj mineral bio deklarisan na sastavu proizvoda. Što znači da po pravilniku, tj. zakonu nije dozvoljeno deklarisati gvožđe na kakao prahu. Tačno je da 100g kakao praha sadrži dovoljno gvožđa za uslov o deklaraciji. Međutim, 100g nije preporučljiva dnevna doza, zbog čega se gvožđe ne može navesti na deklaraciji. Budući da kakao sadrži gvožđe, ostale minerale i fitonutrijente, ne iznenađuje činjenica da su ljudi unapredili svoju krvnu sliku i povećali nivo gvožđa koristeći kakao. Samo što nije dozvoljeno navesti gvožđe na deklaraciji iz navedenih razloga.
  • Nutritivne vrednosti
din.790 In stock
Za informacije o našim akcijama i popustima pratite nas na Instagramu.